Reizen naar Schotland
gemakkelijk onlineMet de boot naar Schotland
Vanuit Nederland en België is het mogelijk rechtstreeks naar Schotland (of in de buurt) te varen. Erg handig wanneer je de eigen auto wilt meenemen. Soms zijn er leuke acties voor korte trips, dus let op de websites van de maatschappijen.
De genoemde ferryprijzen zijn minimum- en maximumprijzen voor 2 personen inclusief auto (en evt. overnachting). Het is meestal duurder dan per vliegtuig, maar daar staat tegenover dat je geen auto hoeft te huren.


Ferry-maatschappijen naar Schotland
IJmuiden - Newcastle upon Tyne (175 km. van Edinburgh).
De tocht duurt circa 15 uur. Om 18.00 uur vertrekt de cruiseferry vanuit IJmuiden, om de volgende morgen in Newcastle aan te komen. Overnachten gebeurt in een hut met douche en toilet. Deze verschillen van eenvoudige hutten met boven- en benedenbedden, tot ruime kamers met televisie en minibar. Overtochten zijn te boeken vanaf € 35,- per persoon per enkele reis.
Een normale retour-overtocht (auto, 2 personen) wordt momenteel aangeboden voor € 278 maar let op de aanbiedingen!
Rotterdam en Zeebrugge - Hull (vanaf Hull is de kortste route naar Edinburgh 370 km., de snelste route (via York) 520 km)
Retourtjes vanaf € 350 in het laagseizoen, oplopend tot € 600 in het hoogseizoen, maar ANWB-leden krijgen 5% korting.
Hoek van Holland - Harwich (De afstand Harwich - Edinburgh is 760 kilometer)
Gemiddelde prijs: € 250 voor auto en 2 volwassenen.
Duinkerken - Dover
Variabele prijzen, maar over het algemeen behoorlijk goedkoop, Retourtjes (inc. alle toeslagen) zijn al vanaf € 38 te krijgen voor auto met 4 personen!
Overdag slechts 10 EUR meerprijs. Je moet dan nog wel heel Engeland door (ca. 900 km) voor je in Schotland bent.
Alacarte cruise, met een klassiek zeilschip langs Schotland.
Meezeilreizen in Schotland, onder andere met het klassieke zeilschip de Iris (te water gelaten in 1916). U vindt op deze zeillogger een zee van licht en ruimte, tweepersoonshutten, goede verzorging en persoonlijke uitleg over de navigatie en bediening van de zeilen. De zeillogger Iris biedt meezeilvakanties in de Hebriden.
Prijzen worden niet meer genoemd op de website (was vanaf € 690 voor een week).

Tips:
- Vliegtuigstoelen om in te slapen zijn weliswaar goedkoper dan hutten, maar wie het heeft meegemaakt weet dat je toch beter wat meer geld aan een normaal bed kunt uitgeven! Sommige maatschappijen verplichten je om een hut te boeken.
- De boottochten naar Hull en Newcastle zijn inclusief 1 overnachting aan boord; extra reistijd dus.
- Prijzen kunnen snel oplopen buiten het winterseizoen en niet alle goedkope overnachtingsmogelijkheden zijn altijd beschikbaar.
- Met de eigen auto reizen kan soms lastig zijn vanwege het links rijden. Het stuur zit dan eigenlijk aan de verkeerde kant.
- Vergeet niet de koplampen van de auto af te plakken zoals dat verplicht is. Dit omdat onze koplampen anders ingesteld zijn omdat wij rechts rijden.
- Meer informatie op ons forum: met de boot en met de eigen auto door Schotland.


 
Reizen naar Schotland © Teije & Elisabeth 2003 - 2013
disclaimer