Vakantiehuisjes

Wanneer je wat langer op één plek wilt blijven is een vakantiehuis (of cottage of lodge) een goed alternatief voor de toch vrij dure hotels en b&b’s . De meeste lodges zijn geschikt voor meerdere (4 tot 8) personen waardoor het verblijf goedkoper wordt. Tenzij je natuurlijk een kasteel of vuurtoren wilt afhuren, wat trouwens ook mogelijk is!

Vakantiehuizen worden ook wel ‘self catering cottages’ genoemd.
We hebben veel websites gevonden die cottages aanbieden. Hieronder een paar; meer staan op de linkpagina.

 

  • Cottage Centre is in Nederland een agentschap dat bemiddelt in de verhuur van vakantiewoningen in ondermeer Schotland. De huizen zijn met zorg gekozen met oog voor ligging, onderhoud en uitstraling.
  • Unique-cottages heeft een uitgebreide lijst met hele mooie huizen op fantastisch mooie plekken. Je kunt zoeken per regio en het aantal slaapplaatsen.
  • Het vakantiepark The Ranch Chalet Park ligt veertig kilometer ten noorden van Inverness, de hoofdstad van de Schotse Hooglanden en ook vlakbij de zeearm Cromaty Firth. Het centraal in de Hooglanden gelegen park omvat twintig lodges, die te midden van een bebost gebied zijn gesitueerd. Het park wordt gerund door Eddy, Corrie en Ernst Robberts, die meer dan twintig jaar terug zich in Delny vestigden.
  • Heel speciaal: een eigen kasteeltje! Wij hebben er enige dagen vertoefd en vonden het Gatelodge bij Ardverikie Estate (Glenbogle uit de tv-serie Monarch of the Glen) zeker de moeite waard ook al is het niet goedkoop.
    Het is erg gewild en je moet ruim van tevoren boeken. Er is één 2-persoons en één 1-persoons slaapkamer.

 

Tips:

  • Prijzen van huisjes kunnen nogal variëren afhankelijk van het seizoen en het aantal mensen.
  • Vooral wanneer je met meer dan 2 mensen bent en langere tijd op één plek wilt verblijven is een vakantiehuisje ideaal en goedkoop.
  • Het schoonmaken van een huisje is vaak af te kopen voor een redelijk bedrag.
  • Meer informatie op ons forum: vakantiehuisjes.